U heeft een koopappartement met VvE
Bent u met uw koopwoning lid van een vereniging van eigenaars (VvE)? Is uw VvE actief? Het is van groot belang dat u niet alleen noodzakelijk onderhoud met elkaar plant en regelt, maar ook met elkaar een stip op de horizon zet om toe te werken naar een energiezuinige VvE met nieuwe warmte (zonder aardgas). Hieronder vindt u handige informatie. Komt u er niet uit? Neem dan contact op met onze adviseur Duurzame VvE.
Handige links
Bijeenkomsten 'verduurzamen met een VvE'
Als VvE verduurzamen biedt veel voordelen: u bespaart op energiekosten, woont comfortabeler en draagt bij aan een beter milieu. Maar duurzame plannen realiseren binnen een VvE is vaak een uitdaging. Verschillende meningen, een gebrek aan kennis en ingewikkelde regelgeving maken het soms lastig om tot gezamenlijke beslissingen te komen. De gemeente Nijmegen helpt VvE’s graag om deze uitdagingen aan te pakken. Hiervoor kunt u een informatiebijeenkomst volgen.
Advies op maat
Wilt u samen met buurtbewoners aan de slag? Bekijk de tips van Milieucentraal en neem dan contact op met het Steunpunt Energietransitie. Hieronder vindt u een overzicht van andere initiatieven. Bekijk ook de subsidie bewonersinitiatieven energie. Die is bedoeld voor bewonersgroepen met plannen of onderzoeken gericht op energiebesparing en/of het inzetten van duurzame energiesystemen.
Buurtinitiatieven:
- Bewonerssteunpunt Energietransitie
- Bewonersplatform Aldenhof
- Duurzaam Altrade
- Duurzaam Hees
- Duurzaam Hengstdal
- Wiek-II
- BottendaalGroen!
Andere initiatieven:
Komt u er met de informatie op deze pagina niet uit? Maak dan een afspraak met onze adviseur Duurzame VvE voor advies op maat, ook over subsidies en financiering. Deze afspraak kunt u maken als u in een huis of een appartement met VvE woont.
Een energiecoach komt op afspraak bij u thuis en loopt met u door uw woning. Samen kijkt u of er kansen zijn om energie (en daarmee geld) te besparen. U bespreekt vragen als 'Waar kan ik energie mee besparen in of om mijn huis?' en 'Hoe pak ik dat aan?'.
Van de energiecoach krijgt u daarna bruikbare, handige tips en advies op maat. Een energiecoach is een vrijwilliger. Maak snel een afspraak en start direct met energie besparen!
Is uw huis ook een monument? Dan wilt u de monumentale waarde van het gebouw niet verliezen. Op de pagina monument duurzamer maken geven we meer uitleg over energie besparen in een monumentaal gebouw.
Nieuwsbrief Duurzaam Wonen
Wilt u graag op de hoogte blijven over duurzaamheid? Volg het actuele nieuws en krijg inspiratie via de nieuwsbrief Duurzaam Wonen van de gemeente Nijmegen. De nieuwsbrief verschijnt 4 keer per jaar.
Benieuwd naar de nieuwsbrief? Bekijk eerder verzonden nieuwsbrieven.