Datum:

Baggeren in de waalhaven

Van maandag 7 oktober tot en met vrijdag 25 oktober 2024 wordt er gebaggerd in de Waalhaven. Uit recente metingen blijkt dat de Waalhaven ondieper is geworden. Dit komt omdat de Waal veel zand en slib meeneemt dat bezinkt in de Waalhaven.

Met kraanschepen verwijdert de aannemer zand en slib van de waterbodem, waarna het wordt afgevoerd via het water. Zo komt de waterbodem op peil en blijft de Waalhaven veilig beschikbaar voor vaarwegverkeer en woonboten.

Verplaatsing boten

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, moet de haven zoveel mogelijk vrij en bereikbaar worden gemaakt. Een aantal (woon)boten wordt daarom tijdelijk verplaatst. Na afloop van de werkzaamheden keren alle verplaatste boten weer terug op hun huidige ligplaats. De 2 opvangschepen blijven liggen op de huidige locatie. We verwachten dat de werkzaamheden weinig tot geen overlast opleveren voor omwonenden.

Inloop

Gemeente Nijmegen heeft Rijkswaterstaat gevraagd de Waalhaven te baggeren. Aannemer Heijmans – Martens en Van Oord voert de werkzaamheden uit. Op 26 september is er een inloopbijeenkomst van 17.00 tot 20.00 uur op het Schipperscentrum in de Waalhaven 1K, 6541AG in Nijmegen. De gemeente Nijmegen, Rijkswaterstaat en de aannemer staan dan klaar om vragen te beantwoorden.