Datum:

Finalisten Nijmeegse Impact Awards 2024

Bakkerij Koekkoek, Tuka Coffee Roasters, Micro-Cosmos, Mijnbuurtje en Orga Architect maken kans op de Impact Awards 2024. Elk jaar kiest gemeente Nijmegen, met behulp van een jury, de meest impactvolle organisaties van Nijmegen. Zo hoopt de gemeente andere ondernemers te inspireren en te zorgen voor nog meer maatschappelijke impact in de samenleving. Finalisten maken kans op een juryprijs en een publieksprijs. Beide prijzen bestaan uit € 5.000,- die de finalisten in hun eigen onderneming kunnen investeren. De prijzen worden op 31 oktober tijdens de grote netwerk- en inspiratiebijeenkomst over 'de economie van de toekomst' uitgereikt. 
Alle vijf finalisten zijn met hun organisatie gevestigd in Nijmegen en willen een positief verschil maken in de wereld. De activiteiten van de finalisten zijn zeer verschillend maar allemaal gericht op het maken van impact. Van het ontwerpen van biobased gebouwen, het ontwikkelen van een kap voor op bed waardoor patiënten in b.v. ziekenhuizen beter slapen, tot het ontwikkelen van een platform waarop buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. 

Jury en publiek bepalen de winnaars 

Wethouder John Brom, Mireille Hopman (directeur Triunity, winnaar 2023) en Bart Doorneweert (onderzoeker Ondernemerslab Nijmegen en de Hogeschool Arnhem-Nijmegen) vormen de jury. Zij kiezen voorafgaand aan het evenement wie er wint. Tijdens het evenement kan er ‘live’ gestemd worden op de publieksprijs.

Netwerk- en Inspiratiebijeenkomst

In het kader van de Economische Visie houdt de gemeente twee keer per jaar netwerk- en inspiratiebijeenkomsten voor ondernemend Nijmegen. De bijeenkomst van 31 oktober vindt tussen 16:30 uur en 20:00 uur plaats in De Vasim. Dit keer staat het evenement in het teken van de economie van de toekomst. Er zijn verschillende mooie voorbeelden te zien van succesvolle, lokale bedrijven uit deze sector. Alle ondernemers uit Nijmegen zijn hiervoor van harte uitgenodigd. Aanmelden voor dit evenement kan hier.