Datum:

Verkeersonderzoek Heyendaalseweg en Groenewoudseweg

Op de Heyendaalseweg en op de Groenewoudseweg doen we onderzoek naar het verkeer. Station Heyendaal wordt verbouwd. Dat biedt kans om ook de ruimte eromheen te verbeteren. 

Wat onderzoeken we?

Met dit onderzoek komen we dit te weten:

  • De hoeveelheid verkeer; 
  • Het soort verkeer (fietsen, bussen, auto’s, etc.)
  • De hoeveelheid vertraging (file).

Waarvoor is dit onderzoek?

Met de onderzoeksresultaten kunnen we bepalen hoe we de Heyendaalseweg inrichten. We gebruiken de resultaten om doorrekeningen te maken. We kunnen daarmee de onderstaande vragen beantwoorden:

  • Kunnen we de Verlengde Groenestraat-fietsoversteek verbeteren?
  • Kunnen we de busbaan gedeeltelijk opheffen?
  • Kunnen hulpdiensten snel genoeg van en naar het ziekenhuis rijden?
  • Wat gebeurt er als we fietsers meer groen geven op kruispunten in de buurt?

Hoe onderzoeken we?

We filmen vier dagen lang de weg. We kiezen hiervoor representatieve dagen. Dat wil zeggen: Dagen waarop er een normale drukte is, buiten de vakanties en weekenden om. De beelden worden uitgelezen en de resultaten genoteerd.

Wanneer onderzoeken we?

We onderzoeken van maandag 9 september tot en met donderdag 12 september.

Wat gebeurt er met de beelden?

Nadat de beelden zijn uitgelezen worden ze verwijderd. Ze worden buiten dit verkeersonderzoek niet gebruikt. Ook niet voor bijvoorbeeld boetes voor te hard rijden of verkeerd parkeren. 

Waarom onderzoeken we niet op een andere manier?

Andere methodes zoals radars en telslangen zijn minder betrouwbaar. We willen een exact beeld hebben. De resultaten kunnen dan gebruikt worden in een rekenmodel. 

Heeft u vragen over dit onderzoek?

Neem contact op met projectleider Mark Vermeulen via m2.vermeulen@nijmegen.nl . Heeft u vragen met betrekking tot verkeer en de Heyendaalseweg? Neem dan contact op met verkeerskundige Bas Bosman via b.bosman@nijmegen.nl . Belt u liever? Neem dan contact op met de gemeente via 14 024.