Datum:

Wegwerkzaamheden Heyendaalseweg vanaf 21 oktober

Een deel van de Heyendaalseweg wordt in de herfstvakantie van 21 oktober 2024 7.00 uur tot en met 25 oktober opnieuw geasfalteerd en is daarom voor al het gemotoriseerd en fietsverkeer in beide richtingen afgesloten. Het gaat om het gedeelte tussen de Groesbeekseweg en de rotonde Groenewoudseweg. 

Omleiding en bereikbaarheid

  • Het gemotoriseerd verkeer en fietsers worden via bebording omgeleid. 
  • Hulpdiensten kunnen tijdens de werkzaamheden hier gewoon doorrijden. Ook zijn de panden op dit gedeelte van de Heyendaalseweg voor de hulpdiensten altijd bereikbaar.
  • De bewoners van dit deel van de Heyendaalseweg worden verzocht te parkeren in de nabijgelegen straten.
  • Wandelaars kunnen gebruikmaken van de voetpaden, daar wordt in principe niet aan gewerkt. 
  • Er rijden geen buslijnen op dit gedeelte van de Heyendaalseweg, we verwachten geen hinder voor buslijnen op de Groesbeekseweg.

Werkzaamheden

  • Dit deel van de weg krijgt een nieuwe, duurzame asfaltlaag. 
  • De indeling van de weg verandert niet. 
  • In de weken na de herfstvakantie (vanaf 28 oktober) vinden er werkzaamheden plaats op de Kwekerijweg en de Gerrit van Durenstraat. Van 28 oktober tot 8 november worden er nieuwe drempels gemaakt op de Kwekerijweg. De weg is dan afgesloten voor doorgaand verkeer. Van 4 tot 15 november wordt de kruising d’Almarasweg/ Gerrit van Durenstraat aangepast. Hiervoor is 1 rijstrook afgesloten maar het verkeer kan erlangs. 

Waarom doen we deze werkzaamheden?

Dit deel van de Heyendaalseweg is drie jaar geleden al geasfalteerd. Helaas heeft de bovenste laag van het asfalt niet de gewenste kwaliteit, waardoor er onder andere bij de kruising met de Archipelstraat al binnen een jaar asfaltschade ontstond. Ook op de rechte stukken blijkt asfaltschade te ontstaan. Hierdoor ontstaat op termijn een ongewenste verkeerssituatie. Daarom hebben we besloten om nu in de herfstvakantie, als er minder (fiets)verkeer is, de werkzaamheden te plannen en een duurzame asfaltlaag aan te brengen.